De dakloze Erik de Winkel is gewond geraakt na een geweldsincident in het Kronenburgerpark.
Volledig scherm
PREMIUM
De dakloze Erik de Winkel is gewond geraakt na een geweldsincident in het Kronenburgerpark. © Foto: Bert Beelen

Dakloze tekenaar Erik bont en blauw geslagen in Nijmeegs park: ‘Het ging ze om 50 euro’

NIJMEGEN - ,,Wat heb ik misdaan? Ik dacht dat ik helemaal geen vijanden had.” De dakloze tekenaar Erik de Winkel (55) is zwaar ontdaan over wat hem vorige week is overkomen: hij had nét twee zelfgemaakte tekeningen verkocht, waarna hij in het Kronenburgerpark flink werd toegetakeld. 

18 reacties

 • C. Schreurs

  1 maand geleden
  Hoe diep kan iemand zinken, dat hij een dakloze berooft. En nog wel eentje die zijn geld eerlijk verdient met tekenen. Ik ben een kind van een kunstenaar en heb respect dat hij niet alleen zijn hand ophoud en/of alles uitgeeft aan drank, maar zijn schamele loon op een eerlijke manier verdient. Na een duik in een kast, vond ik een stevige schoudertas voor zijn tekenmateriaal en ook nog een etui met potloden en een puntenslijper. Misschien kan Erik dit wel gebruiken.
 • Roel Bosch

  1 maand geleden
  @Pedro. Ben erg bang dat deze heren en met een minimale taakstraf van af gaan komen. En Erik, mocht je dit lezen wil ik je alle sterkte toewensen. Als ik binnenkort in het Kronenburgerpark ben zal ik je even opzoeken.
 • Michel Klaassen

  1 maand geleden
  Veel beterschap voor deze man.Triest voor woorden dat ze de mede mens niet met rust kunnen laten. Leven laten leven ....dit landje is niet meer te redden.
 • Anneke Dijk

  1 maand geleden
  Wij komen al lang niet meer in het Kronenburgpark, er hangt veel te veel gajes rond en er komt geen normaal mens meer. Vooral rond het viswinkeltje hangt een vaste club alcoholisten die van alles verkopen.
 • Martijn Hamer

  1 maand geleden
  Inderdaad Pedro, helemaal gelijk. Bestaat er geen mogelijkheid een beetje geld in te zamelen voor deze man? Kom zelf niet echt uit de buurt van Nijmegen, maar als schrale troost zou iedereen toch een paar euro mogen doneren?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.