De dakloze Erik de Winkel is gewond geraakt na een geweldsincident in het Kronenburgerpark.
Volledig scherm
PREMIUM
De dakloze Erik de Winkel is gewond geraakt na een geweldsincident in het Kronenburgerpark. © Foto: Bert Beelen

Dakloze tekenaar Erik bont en blauw geslagen in Nijmeegs park: ‘Het ging ze om 50 euro’

NIJMEGEN - ,,Wat heb ik misdaan? Ik dacht dat ik helemaal geen vijanden had.” De dakloze tekenaar Erik de Winkel (55) is zwaar ontdaan over wat hem vorige week is overkomen: hij had nét twee zelfgemaakte tekeningen verkocht, waarna hij in het Kronenburgerpark flink werd toegetakeld. 

16 reacties

 • A. Noniem

  1 jaar geleden
  Hoe diep kan iemand zinken, dat hij een dakloze berooft. En nog wel eentje die zijn geld eerlijk verdient met tekenen. Ik ben een kind van een kunstenaar en heb respect dat hij niet alleen zijn hand ophoud en/of alles uitgeeft aan drank, maar zijn schamele loon op een eerlijke manier verdient. Na een duik in een kast, vond ik een stevige schoudertas voor zijn tekenmateriaal en ook nog een etui met potloden en een puntenslijper. Misschien kan Erik dit wel gebruiken.
 • Roel Bosch

  1 jaar geleden
  @Pedro. Ben erg bang dat deze heren en met een minimale taakstraf van af gaan komen. En Erik, mocht je dit lezen wil ik je alle sterkte toewensen. Als ik binnenkort in het Kronenburgerpark ben zal ik je even opzoeken.
 • Michel Klaassen

  1 jaar geleden
  Veel beterschap voor deze man.Triest voor woorden dat ze de mede mens niet met rust kunnen laten. Leven laten leven ....dit landje is niet meer te redden.
 • Martijn Hamer

  1 jaar geleden
  Inderdaad Pedro, helemaal gelijk. Bestaat er geen mogelijkheid een beetje geld in te zamelen voor deze man? Kom zelf niet echt uit de buurt van Nijmegen, maar als schrale troost zou iedereen toch een paar euro mogen doneren?
 • H. Oostijen

  1 jaar geleden
  @pedro kantor , mooi gezegd… i rest my case.
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Gezin van schilder die bij vergissing werd doodgeschoten in Beuningen schaamde zich lang: ‘Buitenwereld had een oordeel’
  PREMIUM
  1

  Gezin van schilder die bij vergissing werd doodgescho­ten in Beuningen schaamde zich lang: ‘Buitenwe­reld had een oordeel’

  BEUNINGEN - ,,Mijn leven is verwoest. Het leven van alle drie mijn kinderen is verwoest.” Dierbaren van klusjesman Mehmet Kiliçsoy kunnen in de Rotterdamse rechtbank hun immense verdriet amper beschrijven. Op 6 juli 2020 werd hij in de vroege ochtend met zeven kogels doodgeschoten. Een koelbloedige moordaanslag, als gevolg van een persoonsverwisseling.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen