Daklozen overwinteren in containers achter Jan Massinkhal

VIDEO en UPDATENIJMEGEN - Op het parkeerterrein achter de Jan Massinkhal in Nijmegen zijn gistermiddag de eerste vijftien containers geplaatst waarin Nijmeegse daklozen kunnen overwinteren. Ze blijven er tot 1 april staan. 

3 reacties

 • Nijmegencentrum

  1 jaar geleden
  Fijn voor de daklozen maar hoeveel kiezen hier zelf voor en willen geen huis. Allemaal leuk en aardig ik werk me kapot en kan niet eens 3 maaltijden per dag betalen.
 • Bibi

  1 jaar geleden
  Sorry maar wij hebben erg veel moeite om zo ontzettend veel geld uit te geven aan zo weinig mensen en dan nog wel mensen die blijkbaar niet hun best doen om een eigen leven op te bouwen met verantwoordelijkheid terwijl er zoveel ouderen zijn die wel vele jaren hebben bijgedragen aan de gemeenschap en waarvoor nauwelijk hulp en goede zorg is. Wij vinden dit een verkeerde keuze. Daklozen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid en dat hoeven wij met zijn allen niet te betalen.
 • JdeW

  1 jaar geleden
  Tuurlijk, het is appels met peren vergelijken. Maar tóch vind ik het schrijnend. Ik ken meerdere woonwijken in Nijmegen waar men al vele jaren vecht om aanpassing van levensgevaarlijke verkeerssituaties. Het antwoord van Nijmegen is bijna altijd 'geen budget'. Dan steekt het als de overheid direct 2,5 miljoen kan bijdragen voor 4 maanden (!) opvang. Terwijl er her en der in de stad grote gebouwen leegstaan of als antikraak dienen, waar bewoners soms honderden m2 pp per beschikking hebben......

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.