Volledig scherm
Sloop van de voormalige Matrixx. © Bert Beelen

Danstempel Matrixx nu
écht tegen de vlakte

NIJMEGEN - De ontmanteling van de ooit zo florerende Nijmeegse danstempel Matrixx is definitief: maandag is een start gemaakt met de sloopwerkzaamheden. Op de plek van de roemruchte club komt een nieuw te bouwen vestiging van restaurantketen McDonald's.

Matrixx kende aan het begin van dit millennium gouden tijden: grote dj's als Armin van Buuren draaiden in Nijmegen en zorgden voor een aanloop van feestgangers van heinde en verre. Na verloop van tijd kwam echter de klad in de bezoekersaantallen, wat de organisatie van Matrixx deed besluiten om de club aan de Wijchenseweg van de hand te doen en zich te richten op feesten op locatie.

Monte Carlo

Begin 2015 nam Club Monte Carlo haar intrek in het pand, maar dat bleek geen succesverhaal. Geweldsincidenten en een gebrek aan bezoekers zorgden ervoor dat de nieuwe discotheek direct in zwaar weer kwam. Een brand in de zomer van 2016 zorgde voor het definitieve einde van Monte Carlo. Sindsdien staat de discotheek leeg.

Op termijn zal ook de huidige McDonald's, die ligt op het nabijgelegen perceel, tegen de vlakte gaan. Het nieuwe fastfoodrestaurant zal niet alleen groter worden, ook is er plek voor een McCafé - een koffiebar met diverse luxe koffie's - ingeruimd. De fastfoodketen was vandaag niet bereikbaar voor een reactie. 

Volledig scherm
© Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.