Volledig scherm
Veegmachines en bladblazers op het Faberplein. © Dar

Dar: Schonere straten dankzij extra afvalpunten

NIJMEGEN - De oproep aan bezoekers om hun lege bekers in afvalzakken te gooien én de bijna 300 afvalzakken, een kwart meer dan het jaar ervoor: deze twee maatregelen hebben in de Vierdaagseweek gezorgd voor schonere straten in de Nijmeegse binnenstad.

Een mooi resultaat, meldt afvalbedrijf Dar die alvast terugkijkt op 'weer een mooie Vierdaagseweek’.  De zestig medewerkers zorgden dagelijks in alle vroegte, vanaf vijf of zes uur, voor een schone stad. Zaterdag beginnen ze met de grote eindschoonmaak in de binnenstad. 

400 ton

Gemiddeld zamelt de Dar in de Vierdaagseweek in totaal 400 ton afval in. Alleen al op de Via Gladiola, zoals de St. Annastraat tijdens de intocht heet, halen de medewerkers gemiddeld 27 ton op.

Nieuw dit jaar waren de Greenteams op de feestlocaties Festival op ’t Eiland, Otis Park en de Ramblas. De Greenteams zamelden de hele week plastic bekers in en ze brachten afvalinzameling en scheiding onder de aandacht van de feestvierder. Bij Festival op ’t Eiland werd zelfs een bekerorgel geplaatst, een kunstwerk waar bezoekers hun lege bekertje in konden doen

Volledig scherm
Dar-medewerker Patrick van den Eijnden zorgt voor schone straten tijdens de Vierdaagsefeesten. © Dar
Volledig scherm
Zestig medewerkers van de Dar zorgen in de Vierdaagseweek voor een schone stad. © Dar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.