De Lentse Warande een avond na het geweldsincident. Het grootste deel van de geparkeerde auto's is van sporters, die verderop meedoen aan een sportles. Er staat slechts een enkele ‘hangauto’ geparkeerd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Lentse Warande een avond na het geweldsincident. Het grootste deel van de geparkeerde auto's is van sporters, die verderop meedoen aan een sportles. Er staat slechts een enkele ‘hangauto’ geparkeerd. © Paul Rapp

Dat het hier een keer fout zou gaan, verrast buurt niet: ‘Ik loop hier bewust niet langs’

met videoAlwéér schrikt een geweldsincident met dodelijke afloop Nijmegen op. Een 29-jarige inwoner van de stad is dinsdagavond door geweld om het leven gekomen op de Lentse Warande, een plek aan de voet van de Waalbrug, waar het volgens de buurt al langer niet pluis is. Wat is er aan de hand?

18 reacties

 • elis bak

  2 maanden geleden
  Het centrum van Nijmegen wordt ook steeds crimineler en onveiliger. Overal te dure auto's, jonge mannen die hierin overdag ''chillen''. Want je hoeft blijkbaar niet veel te werken voor een dure auto. Zonde, zo'n mooie stad.
 • Donny Cools

  2 maanden geleden
  Handhaving in de gemeente Nijmegen wordt met ieder slachtoffer minder en minder. Nog even en het straattuig neemt hele buurten over, als ze dat al niet doen.
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  @ Steven Hoop, moest wel om je opmerking lachen, hoe triest het ook is. @Koen, als jongeren gewoon chillen is er niets aan d ehand hoor en zeuren mensen niet. als er keihard muziek word gedraaid, overal rommel word neer gegooid en jij en je vriendjes niet normaal kunnen doen als er iemand langs loopt dan gaan mensen wel zeuren.
 • RHJ de Man

  2 maanden geleden
  Een plek nodig om te chillen... haha. Sluit je aan bij een (sport-)vereniging en ga chillen in de kantine of bij iemand thuis, in de kroeg, buurthuis of waar dan ook. Als je buiten rondhangt en rotzooi trapt (of erger), deug je in mijn ogen gewoon niet.
 • Pjotr de Kok

  2 maanden geleden
  Toevoeging: Als u toch bezig bent; maak meteen het recreatieve deel van het eiland geheel motorvrij en rookvrij. Naast minder luchtvervuiling, minder herrie en minder stofwolken, wordt hierdoor het brengen van (soft)drugs naar recreanten minder aantrekkelijk gemaakt.