Volledig scherm
PREMIUM
Organisatoren Drift Festival Diede van Overbeek (links) en Brent Roozendaal in de Vasim © Paul Rapp

De breinen achter het succesvolle Drift: 'Drift waait niet met hypes mee'

NIJMEGEN - House- en technofestival Drift is in een tijdsbestek van ruim vijftien jaar uitgegroeid tot een fenomeen met een landelijke aantrekkingskracht. Organisatoren Diede van Overbeek (31) en Brent Roozendaal (37) over het geheim van Drift, de kracht van Nijmegen en het gebruik van drugs op festivals: ,,Haal het uit de illegaliteit’’. 

Volledig scherm
Opbouwen Drift Festival © Paul Rapp

Ze mogen dan alweer een tijdje in Rotterdam en Amsterdam wonen, Nijmegen zit bij Van Overbeek en Roozendaal nog altijd in het hart. Samen zijn ze de drijvende kracht achter evenementen als de SMKMRKT, Mout Bierfestival en vooral ook Drift, dat vandaag voor de achtste keer plaatsvindt op het Vasim-terrein in Nijmegen-West.

Terwijl de laatste loodjes aan het festivalterrein worden gelegd, blikken de twee graag even terug én vooruit. Vijftien jaar geleden begon Roozendaal met Drift, als kleinschalig studenteninitiatief op de donderdagavond. ,,Er was weinig op het gebied van techno in Nijmegen. Daarop besloot ik mijn eigen feestjes te organiseren, waar ik zelf ook draaide als dj.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Radboud Universiteit stuurt phishing-mail naar studenten en medewerkers: Trappen ze erin?

    Radboud Universi­teit stuurt phis­hing-mail naar studenten en medewer­kers: Trappen ze erin?

    NIJMEGEN - Alle studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit kregen onlangs een mailtje: ‘Uw mailbox is bijna vol. Om te voorkomen dat uw mailbox niet meer bereikbaar is voor uzelf en voor anderen die u willen mailen, adviseren we u dringend extra ruimte aan te vragen.’ De e-mail riep op dit zo snel mogelijk te doen door op een link te klikken en hun gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.