Fietsers steken de d'Almarasweg over naar hockeyclub NMHC.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers steken de d'Almarasweg over naar hockeyclub NMHC. © Paul Rapp

De d’Almarasweg wordt eindelijk veiliger: ton voor maatregelen tegen te snel rijden

FietsveiligheidNIJMEGEN - De d’Almarasweg in Nijmegen wordt eindelijk veiliger gemaakt voor de vele fietsers die er dagelijks gebruik van maken. De gemeente trekt een ton uit voor betere verkeersdrempels en andere maatregelen.

12 reacties

 • Chris Toorop

  1 maand geleden
  Als er plannen gemaakt worden, laat dan ook die korfbalvereniging en de school meedenken aan een oplossing. Zij veroorzaken immers die drukte op deze weg. Het zijn immers maar een paar momenten op een dag dat het onveiligheidsgevoel het grootst is. Daar hoeft niet zonnodig de gehele weg voor op de schop.
 • Martin De Beer

  1 maand geleden
  Je kan de hele stad wel tot fietspad maken maar zolang fietsers zich niet aan regels houden en denken dat ze onsterfelijk zijn schieten we er niets mee op.
 • JAM Lukassen

  1 maand geleden
  Gooi die weg er helemaal uit zou ik zeggen!
 • Cor Hafner

  1 maand geleden
  De weg is prima, verkeersdrempels liggen daar al, deze weg wordt allen veiliger ls de fietsers zich aan de verkeersregels geen houden, 2 handen aan het stuur, niet bellen of appen, achter elkaar rijden, etc. Ik denk dat die ton dan elders beter besteed kan worden.
 • Emiel Brok

  1 maand geleden
  Ik neem daar zelf zeer regelmatig deel aan het verkeer, (fiets en auto). Naar mijn mening is het in het donker en bij slecht weer het gevaarlijkst. Een van de oorzaken is er veel fietsers zonder (fatsoenlijke) verlichting rijden. (Nee, een klein bengelend lampje zonder enige kracht is geen fatsoenlijke verlichting) (Daarnaast als je hier wel 30 rijdt komen wielrenners je voorbij en rijden andere auto's dicht op je bumper).

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.