Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

De echo's uit het Nijmeegs verleden verrassen telkens weer

't PleinHet is de maand van de geschiedenis. Opstand is ditmaal het thema. In de Mariënburgkapel is het verhaal van de opstandige Nijmegenaren door de eeuwen heen in een pop-up expositie te zien. Ze gaan terug tot de Bataafse opstand tegen de Romeinen. Maar ook de opstand tegen de sloop van de Valkhofburcht komt voorbij, evenals de Piersonrellen uit 1981. 

Nijmegen als een eigenzinnige, rebelse stad is hier in beeld. Die opstanden hebben trouwens ook heel wat protestliederen opgeleverd. De mooiste zijn vrijdag 19 oktober in de Stevenskerk te horen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.