Volledig scherm
Initiatiefnemer Peter van Uhm. Foto: ANP © ANP

De Gelderlander bevraagt Peter van Uhm

NIJMEGEN - Peter van Uhm was woensdag te gast bij het wekelijkse lunch-interview van De Gelderlander in het Nijmeegse arthouse LUX. In de krant van vrijdag is het interview te lezen.

Peter van Uhm groeide op in de Tooropstraat in Nijmegen, waar zijn vader een eigen bakkerij had. Zelf ging Peter van Uhm na de middelbare school naar de Koninklijke Militaire Academie in Breda. De laatste jaren van zijn militaire carrière was hij de Commandant der Strijdkrachten.

Verslaggevers Wim van de Louw en Bianca Govers gingen in Lux met hem in gesprek over onder meer zijn dienstjaren bij de Koninklijke Landmacht. Ook zijn werk als ambassadeur van Hulphond Nederland kwam aan bod.

Aanschuiven

Het Gelderlander-interview in het café van LUX aan de Mariënburg in Nijmegen is wekelijks van 12.30 uur tot 13.30 uur. Belangstellenden kunnen aanschuiven. Vragen aan de kandidaat kunt u mailen naar: redactie.nijmegen@gelderlander.nl

​Diverse kleurrijke gasten gingen Van Uhm voor aan de interviewtafel:

atlete Miranda Boonstra weervrouw Margot Ribberink tuinvernieuwer Ben van Ooijen ​transportondernemer Remco Vos oud-politicus Ad Lansink ​Achilles-voorzitter Harrie Derks kastelein Martien Evers oud-premier Dries van Agt

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.