Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

De gemeente Heumen vindt de ‘Nijmeegse kritiek op windmolens voorbarig’

NIJMEGEN - Na een kritische petitie van een individuele burger, inmiddels 224 keer ondertekend, laat nu ook het bewonersplatform van de wijk Weezenhof zich negatief uit over de wijze waarop Heumen de planprocedure voor de bouw van windmolens pal langs de Nijmeegse woonwijk heeft georganiseerd.  Heumen vindt de kritiek voorbarig. En er wordt, zegt de gemeente, niet gesleuteld aan spraakprocedures. 

Heumen heeft plannen voor minimaal drie windturbines. Volgens Blue Bear Energy, het bedrijf dat de turbines wil bouwen, zijn vanwege de windluwte op dit stuk grond molens van 241 meter hoogte wenselijk om de investering te laten renderen. Stemt Heumen in - de gemeenteraad moet er nog over beslissen - dan komen op het landbouwperceel langs de A73 tussen Malden en Nijmegen de bijna grootste windmolens op het vaste land ter wereld. Dit tot schrik van veel bewoners in de omgeving. 

Bewonersorganisatie Weezenhof vraagt zich af waarom de Weezenhof niet is gehoord in de voorbereiding van de windplannen waarvoor donderdag de inspraak officieel start. Volgens de wijkbewoners is bij voorbaat sprake van een valse start en de kans verkleind om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.