Hans Steeman en Winnie de Jager voor de vroegere Lourdes-school die verbouwd is tot woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Steeman en Winnie de Jager voor de vroegere Lourdes-school die verbouwd is tot woningen. © Bert Beelen

De Getijden: zo wil je wonen als je oud wordt

NIJMEGEN - Wonen in en rond een oude school, met oog voor elkaar. Dat is De Getijden. Eindelijk is het project helemaal klaar.

Hoe wil je wonen als je later oud bent? Met die vraag begonnen twee initiatiefnemers zeven jaar geleden met woonproject De Getijden. Ze lieten hun oog vallen op een oude school aan de Veldstraat en begonnen plannen te maken. Nu is alles klaar. Gisteren vierden de 25 bewoners de opening, samen met de buurt en genodigden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Keiharde kritiek op corona-aanpak: ‘Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld, alsof dat het enige is dat er toe doet’
    PREMIUM
    interview

    Keiharde kritiek op corona-aan­pak: ‘Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld, alsof dat het enige is dat er toe doet’

    NIJMEGEN - Gezondheidsminister Hugo de Jonge beticht hij van het ‘wekken van verkeerde verwachtingen’, virologen van ‘onbescheidenheid’. ,,Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld. Alsof dat het enige is dat er toe doet.’’ Hoogleraar ouderengeneeskunde Marcel Olde Rikkert kraakt harde noten over hoe Nederland tot nu toe is omgegaan met het virus, zijn ouderen, en met de jongere generaties.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.