Paul Rapp
Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Rapp

De Hazesprong: voor hoogbegaafde leerlingen was het een kil jaar. Ouders en school vlogen elkaar in de haren

NIJMEGEN - Voor hoogbegaafde leerlingen op de Hazesprong was het een grauw en kil schooljaar. Ouders en school vlogen elkaar in de haren en de rust is nog niet terug. Maar er is hoop.

7 reacties

 • Ton Verkerk

  1 jaar geleden
  Als ik de reacties hier lees is de Hazesprong in haar framing geslaagd, de ouders hebben het gedaan, dat zijn eigenwijze bemoeizuchtige types van hun betweterige over het paard getilde kindjes. We vergeten voor het gemak in het bovenstaande artikel maar even dat de onderwijsinspectie de school onvoldoende beoordeeld heeft. Op dat professioneel oordeel hebben ouders en leerlingen geen invloed, de school heeft haar zaken gewoon niet op orde.
 • Harry Nak

  1 jaar geleden
  Sommige ouders van schoolgaande kinderen zijn niet te harden vandaag de dag. Er is echter een soort dat de kroon spant..
 • Ton Verkerk

  1 jaar geleden
  Het bericht van 27 mei jl. in deze krant luidt; "Inspectie kraakt Nijmeegse basisschool Hazesprong: hele school presteert onvoldoende". Deze conclusie van een onafhankelijke instantie wordt in dit artikel niet genoemd. Zonder het te zeggen worden worden de ouders hier geframed als bemoeizuchtige en lastige ouders van betweterige nerds. Een onvoldoende rapport van de inspectie is zeldzaam. Leerkrachten die verdwijnen zonder afscheid en met zwijgplicht duiden op interne misstanden.
 • Paul David

  1 jaar geleden
  De ouders hebben in ieder geval geen hoogontwikkelde omgangsvormen.
 • Alex van der Hulst

  1 jaar geleden
  Wat nog mist aan dit verder prima verhaal is de reflectie welke rol een krant speelt in de escalatie van een klein conflict. En dat de krant daar mogelijk ook steken heeft laten vallen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.