Volledig scherm
Floyd Schoenaker van Pelgrim Foodbar in Nijmegen. © DG

De Hemel lijft nog jonge Pelgrim Foodbar in

NIJMEGEN - Horecazaak De Hemel in hartje Nijmegen neemt buurman Pelgrim Foodbar over. Veel verandert er niet. ,,We houden het zoals het is: de naam blijft en het concept ook. Dat is geweldig, met een toegankelijke kaart", zegt Selmar de Roo, uitbater van De Hemel en straks Pelgrim Foodbar.

Beide zaken zitten in het oude complex aan de Franseplaats waarin voorheen museum Commanderie van St. Jan huisde. De Roo neemt Pelgrim Foodbar officieel per 1 maart over. ,,Hier komt een andere doelgroep dan bij de Hemel. Veel jonge tweeverdieners die nog geen kinderen hebben en vaak uit eten willen." De ruim twintig medewerkers gaan mee over.

Bod

De Wijchense horecaondernemer Floyd Schoenaker (27) opende elf maanden geleden Pelgrim Foodbar, op de plek waar jarenlang restaurant Plaats 1 zat. Hij deed dat met zijn vader Frans Schoenaker, een bekende horecaondernemer in Wijchen. Junior was niet van plan zijn zaak van de hand te doen, zegt hij, maar raakte in gesprek met De Roo en kreeg een bod dat hij 'niet kon laten gaan'. Hij wil een nieuw restaurant in de stad beginnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.