Volledig scherm
Herinrichting Waalkade: de horeca heeft er al 7 meter terras bij gekregen (strook rechts). © Paul Rapp

De horeca aan de Waalkade in Nijmegen heeft nu al ruimer terras

videoNIJMEGEN - De meeste horecabedrijven aan de Waalkade hebben er de afgelopen weken een kleine 7 meter terras bij gekregen voor hun zaak. Het verhoogde talud voor de terrassen is fors uitgebreid. De ruimte voor stoelen en tafels die eerder onder aan de trappen te vinden waren, zal er na de reconstructie niet meer zijn. Dat deel wordt parkachtig groen.

Bij restaurant Le Figaro en shoarmazaak Shaami Huis was er geen ruimte voor die verbreding en daarom krijgen die aan de zijde van de rivier een extra terras. Het lijkt dan net of de gasten op een balkon aan de Waal zitten. ,,We hebben deze verbreding als eerste uitgevoerd, zodat de horecabedrijven meteen vanaf het begin van het terrasseizoen er gebruik van kunnen maken’’, zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,We zijn er blij mee, er is plaats voor vier tafeltjes van ons’’, zegt eigenaar Shadi Almalla van Shaami Huis, al bijna vijf jaar aan de Waalkade gevestigd.  

Leidingen verlegd

Quote

Aan de zijde van de Lindenberg­ha­ven gaan we vier meter de diepte in

Woordvoerder gemeente Nijmegen

Met het verbrede terrastalud is de eerste fase van de werkzaamheden aan de kade afgerond. Het talud is het meest zichtbare werk dat is uitgevoerd, maar er is nog meer, ‘onzichtbare’ arbeid verricht. ,,Alle leidingen zijn verlegd’’, legt de woordvoerder van Nijmegen uit. ,,Dan hebben we het over de elektra en over speciale voorzieningen voor scheepvaart en evenementen zoals Vierdaagse en kermis.’’

Er is inmiddels een nieuwe fase van het werk ingegaan. ,,We gaan vier meter de diepte in’’, aldus de gemeentewoordvoerder. ,,Bij de Lindenberghaven, aan de zijde van de Waal, wordt de komende weken flink gegraven. In totaal moet er zo'n 15.000 kuub grond weggehaald worden.” Daardoor ontstaat een verdieping, die een soort mega-grote tribune naar de Waal gaat vormen. Daarvoor is ook het kunstwerk Sculptuur van Ari Berkulin (de levensgrote Romeinse cijfers) inmiddels uitgegraven en tijdelijk een paar meter verplaatst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.