De knikkerbanen van Jelle uit Nijmegen zijn overal gewild, zelfs in China

videoNIJMEGEN - Jelle Bakker(35) uit Nijmegen bouwt de meest fantastische knikkerbanen die een mens kan bedenken. Uit de hele wereld krijgt hij verzoekjes om banen te bouwen, tot aan China toe.

Volledig scherm
Jelle Bakker. © Paul Rapp

Hij deed iets en ineens waren zijn 600.000 abonnees en 164 miljoen views weg, vertelt Jelle Bakker(35) uit Nijmegen, die pas zijn hele YouTube-kanaal, Jelle’s Marble Runs, heeft gewist. ,,Schrijf maar dat ik opnieuw begonnen ben”, aldus Bakker, die overal ter wereld knikkerbanen bouwt. Die doorstart hadden de fans van racende knikkers al in de gaten; binnen enkele dagen zat Jelle’s Marble Runs alweer op een geruststellende 367.522 kijkers. ,,Mijn agenda van 2018 zat bijna té vol”, zegt Bakker. 

Op verzoek van spellenfabrikant Ravensburger reisde hij eerder dit jaar naar Berlijn om in een winkelcentrum een knikkerbaan te bouwen van 8 meter lang en 4 meter diep. Ook verbleef hij samen met zijn broer twee weken in China om daar iets soortgelijks te doen. Hoe hij aan die laatste opdracht kwam? ,,Via een mail aan mijn YouTube-kanaal.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Patiënte klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    ZWOLLE/NIJMEGEN – De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.