Een Slachthuisstraat in Nijmegen? Een groep Nijmegenaren wil voorkomen dat een nieuwe straat die naam krijgt.
Volledig scherm
Een Slachthuisstraat in Nijmegen? Een groep Nijmegenaren wil voorkomen dat een nieuwe straat die naam krijgt. © Slachthuisstraat? Nee, bedankt!

De kogel is nu écht door de kerk: Nijmegen krijgt een Slachthuisweg

NIJMEGEN - De kogel is door de kerk: de Nijmeegse nieuwbouwwijk het Waalfront krijgt een Slachthuisweg. Die komt, als dubbelzinnig eerbetoon, op de plek van het voormalige Hilckmann-slachthuis.

9 reacties

 • Rob Essers

  1 week geleden
  Het "nieuwbouwijkje in Nijmegen-West" is de buurt Fabrica in de wijk Biezen in het stadsdeel Nijmegen-Oud-West. Het collegebesluit d.d. 14 september 2021 om na twee maanden de door de raad vastgestelde naam Slachthuisstraat te wijzigen in Slachthuisweg is een onbevoegd genomen besluit. Kennelijk laat de raad zich de kaas van het brood eten en/of is de houdbaarheidsdatum van het raadsbesluit d.d. 14 juli 2021 al na twee maanden verstreken.
 • josz Grootveld

  2 weken geleden
  Verwarrend: er is al een vleeshouwerstraat in Nijmegen.
 • wil gobel

  2 weken geleden
  Het klinkt gewoon naar, of je nou wel of niet vega bent. En uiterst vaag, eerbetoon zal niemand uit deze naam halen. Waarin niet als Dobbelmanstraat? Die heet toch ook niet de zeepfabriekstraat?
 • Mark Pier

  2 weken geleden
  Ik wel Zomers, ook al is het alleen maar omdat jij er niet wilt wonen, daarvoor is de Domstraat in Utrecht bv zeer geschikt! Weet niet of er ook winkels komen in de Slachthuisweg maar een ambachtelijke slagerij zou geweldig zijn!
 • ARNO Beyer

  2 weken geleden
  Ik probeer te begrijpen waarom mensen moeite hebben met de naam slachthuisstraat. Maar het lukt me niet om een verband te leggen tussen vega/vegan lifestyle en straatnamen. Als niet gelovig medeburger begrijp ik het bestaan van kerkstraten, sterker nog. In Nijmegen, daar zou ik graag willen wonen 😉

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.