Kolpinghuis. gezien vanaf het dak van Metterswane.
Volledig scherm
PREMIUM
Kolpinghuis. gezien vanaf het dak van Metterswane. © Paul Rapp

De Kolping is voorgoed uit Kolpinghuis

NIJMEGEN - Na ontelbare muziek- en toneeluitvoeringen, carnavalszittingen, bingo, congressen, bruiloften, cursussen en beurzen neemt de ‘katholieke’ Kolpingvereniging deze maand afscheid van het vertrouwde en zo markante thuishonk: het Kolpinghuis in het centrum van Nijmegen.

31 reacties

 • Deugmens

  2 jaar geleden
  Omdat Hendrix dat gemeentehuis voor een veel te lage prijs kocht van de gemeente?
 • Beumus

  2 jaar geleden
  @ Nadenken. Het ging niet over mijzelf maar dat is verder niet relevant. Persoon wilde zeker niet gratis wonen maar meewerken aan een oplossing voor zijn betalingsachterstand omdat er weer een baan was en hij hulp kreeg van derden. Het bedrag was nog te overzien en zeker te dragen voor iemand als Hendriks. Ik snap dat als u als kleine verhuurder ( aanname van mij) er anders over denkt als u huurder(s) niet kunnen of willen betalen, uw lasten lopen zeker door uiteraard. Het ging mij erom dat een persoon als Hendriks weinig menselijks heeft als hij op z,n moment iemand eruit laat zetten.
 • Hendrik Wijnhoven

  2 jaar geleden
  Ik ben het wel met hem eens, het is (helaas) niet meer van deze tijd. Ik heb in het Kolpinghuis heel wat carnavals gevierd in de jaren '80/90 en toen zat de stad ook nog vol met discotheken en clubs en ging half Nijmegen in het weekend naar de stad. Maar dat is niet meer. Het bruisende uitgaansleven van toen is helemaal verdwenen. Mensen zitten tegenwoordig veel meer thuis. 
 • Beumus

  2 jaar geleden
  Natuurlijk is de huur betalen ieder zijn eigen verantwoordelijkheid maar we zijn niet allemaal ambtenaren met baanzekerheid en 7 % loonsverhoging. Soms zit het tegen en dan helpt het niet dat Hendriks je huurbaas is.
 • Beumus

  2 jaar geleden
  Hoop ik ook beste Frits, maar dat hoop ik ook al heel lang voor de hoek Plein 44 en Doddendaal!
 1. Automobilist laat fietser zwaargewond achter in Nijmegen: politie vindt beschadigde auto terug
  PREMIUM
  update / met video
  3

  Automobi­list laat fietser zwaarge­wond achter in Nijmegen: politie vindt beschadig­de auto terug

  NIJMEGEN - Op de Weurtseweg in Nijmegen is ter hoogte van de kruising met de Waterstraat rond 17.00 uur een fietser aangereden door een auto. Daarbij is de fietser zwaargewond geraakt. De automobilist is volgens getuigen doorgereden. In de zoektocht naar de bestuurder heeft de politie een beschadigd voertuig op een bedrijventerrein aan de Mercuriusstraat aangetroffen. Er was niemand aanwezig bij de auto.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.