Een verdoofde lynx in dierenpark Anholter Schweiz in de buurt van Emmerik.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verdoofde lynx in dierenpark Anholter Schweiz in de buurt van Emmerik. © Jan van den Brink

De lynx rukt op (en die jaagt wolven weg): katachtig dier staat aan de grens

Een kilometer of 20 van de grens met Winterswijk is het dier al eens gezien en ook op maar 2 kilometer van de grens in Zuid-Limburg. Het lijkt een kwestie van tijd voor de lynx - een katachtig beest - terugkeert in Nederland, meldt de Nijmeegse natuurorganisatie ARK Rewilding. En dat is, een beetje, goed nieuws voor de mensen die een hekel hebben aan de wolf.

43 reacties

  • Dennis Janssen

    2 maanden geleden
    Zo'n vaart zal het niet lopen met de lynx. Sinds begin jaren 90 worden er sporadisch al meldingen gedaan van de lynx in Limburg en nu, 30 jaar later, vindt ie het hier nog steeds te druk anders hadden ze zich al lang ergens gevestigd.
  • nick brouwers

    2 maanden geleden
    prachtige kat !
  • Brutus van de Kracht

    2 maanden geleden
    Toch weer een prachtig bericht! Na de bever, de otter, de wolf nu ook de lynx terug in Nederland. Het is alleen nog even wachten op de beer. De jagers kunnen nu het bos uit en voor die schapen bouwen ze maar een mooie schaapskooi.
  • Dik Vd Grift

    2 maanden geleden
    NBarros ....beste dierenvriend , ik begrijp dat je geen schapenhouder bent , gelezen je opmerking , maar waarom bestrtijd jij en je ouders wel muizen en ratten , rond je wooning ,sla je vliegen en muggen dood ,waar jij last van hebt ,die wellicht ook hun taak hebben in de natuur ,en vind je dat graasdieren zoals schapen op stal moeten , waarna je weer gaat klagen over megastallen waar dieren niet hun natuurlijke gedrag kunnen uiten
  • N Barros

    2 maanden geleden
    Maike Jansen,Ik woon op het platte land,wanneer ze megastallen kunnen bouwen kunnen ze dit ook oplossen,maar het mag niets kosten!
  1. Groot aantal restzetels in bestuur Waterschap Limburg: ‘We hebben een les geleerd’

    Groot aantal restzetels in bestuur Waterschap Limburg: ‘We hebben een les geleerd’

    Van de verkiesbare 26 zetels bij het Waterschap Limburg zijn er veertien direct verkozen, en twaalf via restzetels. Dat bleek vrijdagmiddag bij de presentatie van de einduitslag van de verkiezingen voor het bestuur van het schap. De definitieve uitslag liep vertraging op omdat er tienduizenden stemmen verkeerd leken te zijn toegekend. Dat kwam onder meer door softwareproblemen en door menselijke fouten. Een hertelling van de stemmen is echter volgens het Centraal Stembureau niet nodig.
    Mook en Middelaar

In samenwerking met indebuurt Nijmegen