Volledig scherm
PREMIUM
De rosse buurt in Nijmegen: twee van de drie panden gaan dicht. © Gerard Verschooten

De meeste lampen gaan uit in de rosse buurt in Nijmegen

NIJMEGEN - Eén pand was al dicht, binnenkort sluiten nog eens twee raamprostitutiepanden in de kleine rosse buurt van Nijmegen. Ooit waren er zeventig sekskamers, straks nog maar veertien.

De snoepautomaat in het pand aan de Nieuwe Markt 40 in Nijmegen is bijna leeg. Wordt ook niet meer bijgevuld. Veel van de vrouwen die er voor hun sekswerk een kamer huren, zijn voorgoed vertrokken. Niet meer teruggekeerd na de laatste trip naar thuis, in het buitenland. Of etaleren zichzelf nu bij de buren, in een raampand verderop in de rij. Nieuwe Markt 26. Het enige dat nog volledig in bedrijf is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?
    PREMIUM
    video

    De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwa­gen­be­drijf: was er nu wiet of niet?

    NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.