Resinjo Wijngaarde aka rapper Poke
Volledig scherm
PREMIUM
Resinjo Wijngaarde aka rapper Poke © Paul Rapp

De Nijmeegse Poke (30) begon zijn carrière bij de DAR, brak door als rapper en werkt nu samen met Gerard Joling

InterviewWEURT/NIJMEGEN - Rapper Poke (30) uit Nijmegen gaat als een raket in de rapscene. Als 18-jarige kwam Resinjo Wijngaarde van Paramaribo naar Nederland. Jarenlang reed hij op de vuilniswagens van ophaaldienst DAR kriskras door de stad, maar na zijn doorbraak op het podium zei hij die baan vaarwel. Met pijn in het hart.

4 reacties

 • Louis Jansen

  1 jaar geleden
  @ null null. Ja dat is een vooruitgang voor een jongen die snel het stempel krijgt dat het een zgn. kansarme jongen is met alle gevolgen. Hij heeft zichzelf opgewerkt, aangepast met behoud van zijn roots en toch nog lang door blijven werken op de vuilniswagen en al zijn certificaten en diploma's gehaald. Voor mij verdient deze jongen een dikke pluim en zouden heel wat mensen een voorbeeld moeten nemen aan hem. En nee null null, ik ben geen fan van Gerard Joling of rapmuziek. Dat hoeft ook niet.
 • Peter Cuppen

  1 jaar geleden
  Erg sympathiek wat hij zegt over zijn oud-collega's bij Dar.
 • Ronnie Janssen

  1 jaar geleden
  Een echte topper
 • Richard Peeters

  1 jaar geleden
  "Werkt nu samen met Gerard Joling". Is dat een vooruitgang dan?
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.