Györgyi Kovacs voor haar restaurant pizzeria Pinoccio in de Molenstraat, waarvoor ze faillissement heeft moeten aanvragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Györgyi Kovacs voor haar restaurant pizzeria Pinoccio in de Molenstraat, waarvoor ze faillissement heeft moeten aanvragen. © Paul Rapp

De pijn van Pinoccio: nooit meer ‘showtime’ in Nijmeegs bekendste pizzeria

NIJMEGEN - Ze heeft de sleutel al ingeleverd en kan Pinoccio niet meer in. Na 22 jaar neemt Györgyi Kovacs met pijn in haar hart afscheid van Nijmegens bekendste pizzeria.

Na 22 jaar het faillissement moeten aanvragen van Pinoccio, de pizzeria waar je met hart en ziel hebt gewerkt: zoiets gaat niet in de koude kleren zitten. ,,Ik had heel veel fijne vaste gasten waarmee ik veel heb meegemaakt. Die ga ik enorm missen”, zegt eigenaresse Györgyi Kovacs, met tranen in de ogen.

,,Het was een zware beslissing, maar ik wil mezelf en anderen niet met schulden opzadelen. De maandlasten waren heel hoog, zoiets houd je nooit maanden vol. Ik gun mijn horeca-collega's het allerbeste maar ik vrees dat ik niet de laatste ben.”

Quote

Pinoccio was al langere tijd kwetsbaar; corona was de laatste druppel

Györgyi Kovacs, Ristorante Pizzeria Pinoccio

Tussen de verhuisdozen

Ze zit thuis in Arnhem, tussen de verhuisdozen. Want ook de huur van haar woning heeft ze opgezegd, nu ze geen inkomen meer heeft. ,,Ik ga tijdelijk bij mijn zus wonen, totdat ik nieuw werk heb. Wat ik ga doen? Geen idee. Ik ben 55, wie zit er op mij te wachten?”

Ondertussen is ze wél trots op al die jaren dat ze, samen met haar team, de pizzeria draaiende heeft gehouden. ,,Maar dat de sluiting zoveel stof zou doen opwaaien, had ik niet verwacht”, zegt ze.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.