Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Rapp

De priester die de grenzen verkende: ‘Ik heb jongens gestreeld. Dat was niet goed’

NIJMEGEN - Ex-priester Jan van K. zat de afgelopen 4,5 jaar in een Nijmeegse tbs-kliniek voor het aanranden van een 12-jarige jongen. Hoewel hij ontkent en géén behandeling onderging, komt hij vrij. Hoe kan dat?

Hij kan de vrijheid bijna aanraken, vastpakken. Het is woensdag 18 september, de zoveelste snikhete nazomerdag van 2018. Op een beschut terrasje van een hotel in Nijmegen, laaft tbs’er Jan van K. - decennialang werkzaam geweest als priester - zich aan de warme zonnestralen. D-day nadert. Morgen zal de rechter zich over zijn vrijlating buigen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Studenten sluiten zich dagenlang op in Bascafé: meer bier dan sap bij Serious Lockdown
    VIDEO

    Studenten sluiten zich dagenlang op in Bascafé: meer bier dan sap bij Serious Lockdown

    NIJMEGEN - Ze noemen zichzelf het ‘nieuwe glazen huis'. Voor het derde jaar op rij sluiten zestig studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen zichzelf op in het Bascafé. 72 uur duurt deze ‘Serious Lockdown’, met elk etmaal een nieuwe lichting studenten. Met opdrachten, spellen en veilingen halen de studenten geld op voor Serious Request. De dj's van 3FM halen dit jaar wandelend geld op in plaats van de gebruikelijke opsluitactie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.