Volledig scherm
PREMIUM
Mark Brusse in zijn atelier Parijs. © Marja Rutten

De raison d’être van Mark Brusse is in Nijmegen

PARIJS -  Parijzenaar Mark Brusse exposeert in Nijmegen, zijn geboortestad. ,,Kunst maken motiveert me om te leven”, vertelt de 82-jarige.

Volledig scherm
Mark Brusse in zijn atelier Parijs © Marja Rutten

Het had niet veel gescheeld of Mark Brusse was nu al 75 jaar dood geweest. Omgekomen bij het bombardement van 1944 op Nijmegen. Dan was hij altijd de zoon gebleven van M. J. Brusse, de geestelijk vader van de literaire en nationale held Boefje. Of, zo u wilt, broer van de journalisten Jan en Peter Brusse, of van de acteur Kees Brusse.

,,We zaten in de erker te spelen toen de bommen vielen”, vertelt Mark Brusse in zijn atelier in hartje Parijs. Hij woonde destijds met zijn moeder en stiefvader achter de toenmalige Peek en Cloppenburg in Nijmegen. ,,Ineens keken we zo de straat in, was de hele voorkant van ons huis weg.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.