De oogst was divers: van verwrongen fietsen tot zakken vol kleding en van lege blikjes tot grote stukken plastic.
Volledig scherm
De oogst was divers: van verwrongen fietsen tot zakken vol kleding en van lege blikjes tot grote stukken plastic. © David van Haren

De rivieroevers van de Waal bij Nijmegen leveren in twee uur dertig zakken afval op

NIJMEGEN - Ruim vijftig leden van vijf verenigingen uit Nijmegen deden zaterdagochtend mee aan de opruimactie van Schone Rivieren, langs de Waal en de Spiegelwaal.

10 reacties

 • jeroworld

  3 jaar geleden
  Kijk WILDLIFE HOLLAND 3 ZWART ZAND (55 min.) maar eens, deze film staat op YouTube. De eerste 20 minuten mooie natuur. Daarna word duidelijk hoe er met de uiterwaarden en de Waal wordt omgegaan door de overheid. SCHOKKEND !!!
 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  Die festivals doen anders keihard hun best om het afval weer op te ruimen met toegewijde green teams. Ga maar eens kijken bij de 4-daagse Op ' t Eiland. Elke avond wordt het terrein schoongemaakt. En ga daarna maar eens bij de commerciele jongens kijken in de stad hoevel plastic daar dan nog ligt. Dit is gewoon rotzooi van mensen die wel graag in de natuur willen zijn, maar daarna hun rotzooi niet opruimen. Want net als elders, op festivals, in de straat, gaan ze ervan uit dat anderen dat wel voor hun doen. Wie de vervuiler wil zien moet in de spiegel kijken.
 • PeterD

  3 jaar geleden
  Ik denk niet dat die bureaucraten eng zijn, ze zijn daarentegen wel dom. 
 • Peerke

  3 jaar geleden
  Meer vuilnisbakken is niet altijd een optie. Ik ben woonachtig in de benedenstad en loop dagelijks langs het basketbalveldje daar. Om de paar meter staan er in totaal wel 6 vuilnisbakken maar toch staat elke dag de rand weer vol met blikjes, flessen en lachgasafval. Sinds kort hangen er bordjes voor een hangverbod in de avonduren maar deze worden niet gehandhaafd. Intentie goed ,uitvoering minder .
 • Romulus

  3 jaar geleden
  Allerlei festivals o.a. die van democratie moeten zonodig zwaar gesubsidieerd laagdrempelig worden gemaakt. Om gewoon je afval kwijt te kunnen worden er alleen maar financiële drempels opgeworpen met vervuiling zoals hier. Ja nu opruimen door vrijwilligers. De gemeente lacht zich rot dat deze brave, lieve en betrokken mensen dit gratis doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen