De vrije school in Nijmegen, hier aan de achterkant in de Timorstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrije school in Nijmegen, hier aan de achterkant in de Timorstraat. © Gerard Verschooten

De school verwarmen met een pelletkachel, het leek zo duurzaam: ‘Voor het milieu, maar niet voor de longen’

NIJMEGEN - De vrije school in Nijmegen wilde het gebouw duurzaam verwarmen en kocht een pelletkachel. Beter voor het klimaat, maar slechter voor de lucht, blijkt nu.

10 reacties

 • Peter Petra

  8 maanden geleden
  Hout voor pelletkachel komt uit zuid Amerika, daar worden bomen gekapt voor ons in het westen. Hoe hypocriet. Goed voor het milieu. Ben het helemaal zat.
 • Marleen Verstraeten

  9 maanden geleden
  Zolanf de grote vervuilers hun vergif de lucht in mogen spuwen en hun afval in ons drinwater lozen, dan maakt die pelletkachel ook niet echt meer iets uit. Het gaat dus in deze meer om de aansprakelijkheid van de school, de longen kan je nergens meer vrijwaren van de schade. Het is óf de rommel uit de fabriek, de uitlaatgassen van de weggbruikers, óf het vergif dat de boeren rondstrooien.
 • A. Diepeveen

  9 maanden geleden
  Rutte 3 heeft tot januari 2020 miljoenen subsidie verstrekt voor het installeren van palletkachels. Dat ze slecht zijn geloof ik dus niet. Anders zou een overheid dit niet subsidiëren.
 • Carel van ‘t Zand

  9 maanden geleden
  En buurtbewoners die af en toe een houtkachel gebruiken krijgen de schuld en worden voor vanalles uitgemaakt. Ik heb het hier al vaker gezegd… tot enige jaren terug was daarover nooit geklaag. Tot biomassa door kortzichtige klimaatfanatici als ‘reddend’ gezien werd en in hoog tempo ingevoerd. Naast pelletkachels staan er 400 grotere biocentrales in het land. Tel uit je luchtvervuiling… Dus: ga klagen bij de groene politieke partijen die deze vervuiling veroorzaakt hebben.
 • Johann Janssen

  9 maanden geleden
  wie dit heeft bedacht heeft er werkelijk niets van gesnapt dan kun je net zo goed weer overgaan op kolenstook. Nederland is massaal aan het gas gegaan om dit soort milieuwvervuiling tegen te gaan. het idee van die palletkacheltjes/biomassacentrales is het paard achter de wagen spannen. zolang er geen betere alternatieven zijn blijf dan maar gewoon aan het gas.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.