Volledig scherm
PREMIUM
Het Drakenbootfestival in de Spiegelwaal bij Nijmegen. © David van Haren

De Spiegelwaal komt steeds meer tot leven

NIJMEGEN - De Spiegelwaal is een aanwinst voor de stad die steeds meer tot leven komt. Meerdere organisatoren van evenementen hebben dit seizoen de charme en de mogelijkheden van deze nevengeul ontdekt. Maar het einde van de groei is nog lang niet in zicht.

De Spiegelwaal blijkt zich te lenen voor tal van activiteiten. Deze maand was het al vier keer raak. Op 2 september werden gelijktijdig het festival Flowlands en het Drakenbootfestival in en rond de Spiegelwaal gehouden. 9 september was het water het decor voor de Swim to Fight Cancer, afgelopen weekend doken deelnemers aan de triatlon het water in.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’
    PREMIUM

    Burgemees­ter strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’

    NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.