Volledig scherm
De Stadswaard, verrassende natuur op vijf minuten van de stenige Waalkade. © Bert Beelen

De Stadswaard, de achtertuin van stad

NIJMEGEN - Op nog geen vijf minuten lopen van de stenige Waalkade ligt de Stadswaard. Afgelopen anderhalf jaar heeft dit uiterwaardengebied een natuurimpuls gekregen. Er is onder meer een 1 kilometer lange nevengeul gegraven in het verlengde van het oude waterloopje 't Zeumke. Een geul waarin het water meebeweegt met de Waal. De variatie in de natuur zal hierdoor toenemen. ,,Het wordt nog spannender voor bezoekers", zegt boswachter Thijmen van Heerde. 

De bouw van het Ooijpoortbruggetje zorgde enkele jaren geleden al voor een enorme toeloop naar dit gebied. Afgelopen jaar is ook een brug over de nieuwe geul gelegd. Deze week zijn de laatste werkzaamheden in de Stadswaard afgerond. Gisteren is als laatste actie een eik geplant, net voor het tweede bruggetje 't Zeumplankje. Van Heerde: ,,Een soort baken: hier begint de buitentuin van Nijmegen."   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
    PREMIUM

    Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

    NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.