Volledig scherm
PREMIUM
Winkeldiefstal, ter illustratie. © anp

De ‘sukkel’ voor de rechter, maar waar zijn de zware jongens?

Bij de politierechter,,Meneer gaat de verkeerde kant op”, signaleert de rechter. In het dossier van de 52-jarige Nijmegenaar zat tot maart 2017 maar één bekeuring, wegens slapen op straat. Sindsdien vulden de pagina’s van zijn strafblad zich echter met een variëteit aan misdrijven.

Vorige week werd hij gearresteerd voor een winkeldiefstal en op de aanklacht van vandaag staan nóg meer winkeldiefstallen, geweld tegen winkelpersoneel, lokaalvredebreuk, een wietplantage in huis en diefstal van elektriciteit.

Hoe komt dat? Die vraag blijft boven de zitting hangen, want de uit Irak afkomstige verdachte is er niet en heeft ook geen advocaat gestuurd.

Quote

Hoe kan hij een werkstraf uitvoeren, als hij geen Nederlands spreekt?

Rechter
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.