De toekomst van de traditionele kermis in Nijmegen: ‘Met simpel spookhuis kom je niet meer weg’

met videoNIJMEGEN - Zit er nog leven in de Nijmeegse kermis? Na twee beroerde coronazomers vreesden sommige exploitanten het ergste. Onterecht. De traditionele kermis is springlevend, laat de drukte dit weekend zien. 

7 reacties

 • Martin De Beer

  2 maanden geleden
  @Wil Kaap, alles wat "van vroeger" is afschaffen? Het was enorm druk op de kermis, waarom afschaffen, leg eens uit ?
 • Joris Knol

  2 maanden geleden
  @S Schiltmans Was er niet ergens een feestje in uw dorp? Lijkt me sterk dat je het in Bemmel hoort. Zelfs op plein 44 hoor je niks.
 • Marc van der Wee

  2 maanden geleden
  @Wil, Indien u denkt dat de kermis -en ook markt- iets van vroeger is, komt u toch van een koude kermis thuis.. Ik heb er ook niets (meer) mee, maar het lijkt er toch op dat de kermis nog net zo populair is als vroeger... Dus dat de bezoekers mogen genieten!
 • Bert Peters

  2 maanden geleden
  Wat jammer dat er geen oude , mooi beschilderde attracties meer zijn zoals de kettingzweefmolens en de luchtschommels zoals die van de Fam. Saedt uit Groesbeek of de swingmill. Waar zijn ze gebleven? Dat was kermisromantiek.
 • S Schiltmans

  2 maanden geleden
  Nou, in ieder geval de muziek gaat steeds harder! Zaterdagavond muziek vrijwel woordelijk te horen in Bemmel! Lopen alle kermismedewerkers met gehoorbescherming? Of staat de muziek zo hard omdat ze jaren zonder hebben gewerkt?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.