Twee weken voordat Roos en Jeroen deze tweedehands Hyundai I20 in Oss kochten werd hij in Duitsland total-loss verklaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee weken voordat Roos en Jeroen deze tweedehands Hyundai I20 in Oss kochten werd hij in Duitsland total-loss verklaard. © eigen foto

De trots van Roos blijkt in Duitsland total loss te zijn geweest: ‘Wij kopen nooit beschadigde auto’s, alleen hele’

NIJMEGEN - De handel in tweedehands auto’s is in de coronajaren naar recordhoogte gestegen. Steeds vaker worden wagens uit het buitenland gehaald. Wat er na of voor invoer gebeurt is echter niet altijd pluis. Roos (28) uit Nijmegen weet er alles van. ,,Uit het niets viel op de snelweg de motor uit. Ik raakte in paniek.”

12 reacties

 • Roel De Kler

  3 maanden geleden
  quote uit het artikel: Dan kun je toch niet verlangen dat wij achterhalen of een auto ooit bij een ongeval betrokken is geweest? Daar wordt ook niks van geregistreerd.” Niet waar. In duitsland worden total schades geregistreerd en zijn opvraagbaar.
 • marian maters

  3 maanden geleden
  Het is algemeen bekend dat je terughoudend moet zijn met geïmporteerde. Met een eenvoudige kentekencheck kun je zien of een auto uit het buitenland komt. Wordt er dan ook op gewezen, dat er geen inzicht is in het verleden. Ik blijf er wijselijk van af,. Waarschijnlijk hebben deze mensen niet zoveel ervaring met het kopen van auto's gelet op km stand en prijs en daar maakt deze autohandelaar handig gebruik van. Mooi is het niet, maar er zit veel kaf tussen het koren van de autohandelaren.
 • Peters

  3 maanden geleden
  Mijn laatste auto gewoon zelf geïmporteerd uit Duitsland. Gewoon bij een originele merk dealer. Jahreswagen BMW met 15000 op teller. Met RWD en bpm kosten 20 mille goedkoper dan bij Nederlandse dealer met 2 jaar garantie. Ben daar (Kleve) nog twee jaar voor onderhoud geweest en na afloop een garage in de buurt geregeld. Doe het de volgende keer weer zo. Prima lui die Duitsers.
 • Bert Vogels

  3 maanden geleden
  Schandalig.
 • j huisman

  3 maanden geleden
  @Frans, je hebt economisch total loss en technisch total loss. Waar u het over heeft is het eerste. Maar het kopen van een auto uit het buitenland blijft een gok, de RDW-keuring stelt niets voor, helaas....

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.