Volledig scherm
De vorige PingPongClub, in de parkeergarage aan de Eiermarkt. © Gerard Verschooten

De Vlegel: feesten op de meest aparte locaties van de stad

NIJMEGEN - Feesten in een parkeergarage, in een oud bankgebouw of in het zwembad. Het kan allemaal bij de feesten die de heren van het initiatief De Vlegel organiseren in Nijmegen.

In een ruimte achterin het oude Doornroosje bespreken de heren wekelijks met veel bier, pizza’s en peuken hun plannen voor het komende feest dat ze geven in de stad. „Zo komen de meest creatieve plannen naar boven. Het is hier een topplek om te vergaderen”, zegt Bouke Janssen Steenberg, een van de vlegels.

Ludiek
De afgelopen jaren hield De Vlegel al drukbezochte feesten in onder meer parkeergarages, de voormalige SNS Bank op het Keizer Karelplein en in het bos. Plan is dat daar nog veel aparte locaties bij komen. Kantoorkolos Metterswane bij het Centraal Station staat hoog op het lijstje bijvoorbeeld en het oude belastingkantoor aan de Stieltjesstraat. „We willen altijd met iets ludieks komen, met feesten die je nergens anders ziet. Op elk feest hoor je dance, dus waarom zouden wij met die stroom meegaan? We draaien liever iets heel anders”, zegt Janssen Steenberg.

Pingpong
Hun bekendste feest is de PingPongClub, waar bezoekers behalve kunnen dansen ook de hele avond kunnen pingpongen. „We zijn eigenlijk een vriendengroep die lol wil maken. Gewoon gezellig onder elkaar”, zegt Vlegel Remco Visser. „Maar op de PingPongClub komen tegenwoordig wel mooi honderden bezoekers.”

Live muziek
Komende zaterdag van 22.00 tot 06.00 uur staat er een feest in het Honigcomplex op de planning, ‘Ben de bendjes’. De hele nacht is er live muziek, onder meer latin, disco, garage en rave. Kaarten kosten 8 euro en zijn te koop bij café De Plak, platenzaak De Waaghals en First Things First.

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Nijmegen, van donderdag 9 februari of in onze e-paper.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.