Volledig scherm
Jozefien in een van de zwembadjes. © Gerard Verschooten

De warmte beu? Zwembadjes op Grote Markt zorgen voor de nodige verkoeling

NIJMEGEN - Het is snikheet, maar terrasbezoekers op de Grote Markt in Nijmegen hoeven zich geen zorgen te maken. Wie op het terras zit bij café Goossens en bij restaurant De Waagh kan zijn benen de nodige verkoeling geven in de kleine zwembadjes. 

,,Het is flink genieten hier”, zegt spatial planning-student Daan Sanders (23). 

Welverdiend biertje

Samen met zijn vrienden zit hij even na het middaguur aan ‘een welverdiend biertje’ en met zijn voeten in een zwembadje. De tentamenperiode is voorbij en dat vieren de studenten met een terrasmiddag. ,,We kunnen ook naar het Waalstrand gaan, maar dan hebben we geen bier. Als we het zelf meenemen, is het veel te snel warm door de zon. Dat we hier met onze voeten in het water kunnen zitten, is ideaal. Dat maakt het toch ietsje minder heet.”

De zwembadjes blijven sowieso deze week staan, vertelt Clé Beukering, eigenaar van Goossens. ,,Vorig jaar hadden we ze ook. En dat was een succes. Veel terrasgangers waren daar blij mee op die hete dagen.”

Ook onder kinderen zijn de kikkerbadjes populair. De 3-jarige Jozefien Dorman vermaakt zich opperbest en springt vrolijk in het rond. ,,Mijn jurk wordt zo wel nat. En het is wel heel koud, zeg. Bijna net zo koud als de zee in Scheveningen waar ik zondag was.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.