Wetenschapsjournalist Stan van Pelt
Volledig scherm
PREMIUM
Wetenschapsjournalist Stan van Pelt © Voxweb

De wedloop naar een coronavaccin: hoopvol, of vooral een prestigestrijd?

NIJMEGEN/ WAGENINGEN - Zo’n beetje de hele wereld is naarstig op zoek naar een vaccin of een wondermiddel tegen corona. Zo ontdekten onderzoekers van het Nijmeegse CWZ dat ernstig zieke coronapatiënten een tekort aan vitamine K hebben, doet het Radboudumc (ook Nijmegen) proeven met een al bestaand tuberculosevaccin en zijn wetenschappers in Wageningen bezig met de ontwikkeling van een volledig nieuw vaccin.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jongere met beperking leert beter in echte wereld dan in schoolbanken: ‘Ze nemen zelf de regie’
    PREMIUM

    Jongere met beperking leert beter in echte wereld dan in schoolban­ken: ‘Ze nemen zelf de regie’

    NIJMEGEN / CUIJK - In Nijmegen begint komend schooljaar een nieuwe vorm van onderwijs voor jongeren met een verstandelijke beperking. Ze zitten niet langer de hele week in de schoolbanken, maar leren middenin de stad, in de Hertogstraat, vaardigheden aan die ze nodig hebben als ze aan het werk gaan. ,,We maken ze wereldwijs in de échte wereld", zegt bedenker Jos Kersten, directeur van de Talita Koemi School in Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.