Volledig scherm
PREMIUM
In een bedrijfspand van Korendal Trucks in Nijmegen woedde vannacht een grote uitslaande brand. Op het terrein werden twee trailers met hennepkwekerijen ontdekt. Later werden op het terrein aan de andere kant van de verwoeste loods nog twee trucks bedoeld voor de productie van wiet ontdekt: één ingericht als knipruimte, de ander vol hennepafval. © Paul Rapp

De wilde kant van Westkanaaldijk: 'hier kan je drugs goed verbergen’

NIJMEGEN/WEURT - Brandstichting en drugsproductie. Het is telkens raak op bedrijventerrein Westkanaaldijk. De politieman: ,,Op een industrieterrein kan je drugs goed verbergen.”

Westkanaaldijk krijgt een slechte naam. Om de haverklap wordt het Nijmeegse industrieterrein genoemd in verband met branden of drugs. Terwijl er tal van bedrijven met een goede naam zitten als farmaceut Synthon, babypoederfabrikant Mead Johnson, wegenbouwer André Weijers en  innovatiekampioen Lamers High Tech Systems. 

,,We zijn hier niet blij mee”, zegt Rob Ruhl, voorzitter van ondernemersvereniging TPN-West. ,,Eerst hoopten we dat het een paar incidenten waren maar het is een patroon. De reputatieschade groeit.” De politie onderzoekt of er samenhang bestaat tussen de recente reeks branden. De brand bij Korendal Trucks, gisterochtend, is de vierde op rij in een tijdsbestek van nog geen maand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.