Ruijs lederwaren
Volledig scherm
PREMIUM
Ruijs lederwaren © Diederik Grootjans

De winkel komt altijd op de eerste plaats bij André Ruijs

de lunchpauzeVoordat we beginnen met het gesprek meldt René Hackmann me dat zijn vrouw Sandra en hij weliswaar een winkel hebben, maar dat ze het wel op hun eigen manier doen. Gedurende mijn twee uur durend bezoek zal ik daar getuige van zijn.

 1. Rechtse katholieken starten petitie tegen film Benedetta: 'Stop beledigen van Onze Lieve Vrouw’
  PREMIUM
  22

  Rechtse katholie­ken starten petitie tegen film Benedetta: 'Stop beledigen van Onze Lieve Vrouw’

  VEENENDAAL - Civitas Christiana, de radicaal-rechtse katholieke stichting die onder meer strijdt tegen abortus, hekelt de film Benedettta van Paul Verhoeven. 'Hier is sprake van blasfemie', zegt Hugo Bos, de directeur van de stichting Civitas Christiana, die eerder dit jaar van Heilig Landstichting bij Nijmegen naar Veenendaal verhuisde. Bos is een petitie gestart waarin bioscoopketen Pathé opgeroepen wordt de film niet meer te vertonen.
 2. Ze waren op zoek naar iets geelzwarts, desnoods naar een paar wespen
  PREMIUM
  column marcel rözer

  Ze waren op zoek naar iets geelzwarts, desnoods naar een paar wespen

  In een poging te duiden, dit verhaaltje. Zondagmiddag kreeg ik een appje: ‘Arnhem dood’, plus drie (rood‐zwart‐groene) hartjes. De afzender studeert medicijnen en is onderdeel van een voetbalteam waarvan ik trainer/coach ben. Dat achteloze zinnetje over zijn studie staat er om u mee te nemen in de gedachtegang dat veel jonge mannen van allerlei pluimage opgefokt waren, afgelopen zondag. Maar waarom?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.