Volledig scherm
PREMIUM
Gijs Lenting van Lokaal de Ruyter. © Bert Beelen

'De zoon van' doet het op zijn eigen manier

mijn tent is topDe helft van alle nieuwe horecagelegenheden stopt binnen vijf jaar. Waarom gaat dat ene nieuwe zaakje het wel maken? In deze aflevering: Lokaal de Ruyter aan de Ruyterstraat 2 in Bottendaal.

En dan heet je Lenting en dan begin je een café in Nijmegen. Dat heeft een voordeel: herkenbaar. Veel Nijmegenaren kennen zijn pa, Ton Lenting. Oud-kroegbaas, nu horeca-adviseur. Dan zijn er toch genoeg mensen die even komen kijken: hoe doet 'de zoon van' het?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’
  PREMIUM

  Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’

  NIJMEGEN - Het portret van Alparslan Türkeş, voormalig leider van de Turks-nationalistische beweging de Grijze Wolven, hangt niet meer in het stembureau aan de Nijmeegse Citroenvlinderstraat. Dat zegt Serkan Gedik, voorzitter van het Turks Cultureel Centrum, het gebouw waarin het stemlokaal zich bevindt. Een toevallige samenloop van omstandigheden die niets te maken heeft met de verkiezingen voor de Provinciale Staten, benadrukt Gedik: ,,We hebben de ruimte onlangs opnieuw geverfd.”
 2. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
  stem

  Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

  NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.