Volledig scherm
PREMIUM
De Perfectaria aan de Groenestraat. © Gerard Verschooten

De zoveelste overval aan de Groenestraat: ‘Daders
kiezen vaak voor eigen omgeving’

NIJMEGEN - Voor de zoveelste keer is een horecazaak aan de Groenestraat de dupe van een gewapende overval. Wat is er aan de hand? En waarom juist daar? 

Een opmerkelijk tafereel aan de Willemsweg, afgelopen vrijdagnacht rond één uur: zes politiewagens staan voor een kleine eengezinswoning, niet ver van het hoekje met de Groenestraat. Agenten zetten de woning in het Nijmeegse Willemskwartier met politielinten af, waarna een zwaargewapend arrestatieteam met veel kabaal de deur forceert. Ze komen niet veel later met drie jongemannen naar buiten. Een overbuurman filmt de arrestatie: ,,Toen waren die jongens opeens niet meer zo stoer.” 

Dat was een paar uur daarvoor nog wel anders. Rond half elf komt bij de politie een melding binnen van een gewapende overval op de Perfectaria aan de Groenestraat. Twee mannen, gehuld in zwarte kleding en met capuchons over hun hoofd getrokken, dwingen de eigenaar van de zaak met veel kabaal de inhoud van de kassa - naar schatting een paar honderd euro -  én meerdere sloffen sigaretten af te staan. Ze dreigen daarbij met een vuurwapen. Een replica, zo blijkt niet veel later.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.