De zwijgende meerderheid demonstreert in stijl: meer journalisten dan actievoerders in Nijmegen

VIDEONIJMEGEN - Hij had gerekend op 15 deelnemers. Maar zondagmiddag waren er aanvankelijk slechts 8 naar het Stationsplein in Nijmegen gekomen om voor één keer hun stem te laten horen. Een keertje, want het kenmerk van de zwijgende meerderheid is dat die doorgaans zwijgt.

29 reacties

 • Jan Zomers

  4 maanden geleden
  Dit jaar komt er een einde aan de pandemie - de WHO heeft dit gisteren bekend gemaakt * door vaccinatie, besmetting (opbouw immuniteit) en het feit dat de varianten milder worden. Dit jaar in de winterperiode kan het iets opleven maar dat wordt een griepperiode. Gelukkig... het systeem van Frankrijk en Oostenrijk kan in de prullenbak. Ook het mondkapje - 1,5 meter - quarantaine - QR-code - lockdown - testen en de tweede Boosterprik, Engeland en Ierland zijn al zo ver.
 • ab Marle

  4 maanden geleden
  Ook cynisme wordt volop in gezet onder de groep niet constructieven. Altijd gelijk willen hebben is de eigenlijke “besmetting “ in dit land. Ik denk dat er veel meer mensen zijn die wel constructief zijn in Nederland maar niet geconfronteerd willen worden met de “ikke ikke en de rest kan stikken” mentaliteit van een minderheid.
 • netty meelen

  4 maanden geleden
  De stille meerderheid is Corona met alle daarbij behorende zinvolle en zinloze beperkingen meer dan zat!
 • Frans Bonnes

  4 maanden geleden
  Als je een vraag stelt aan Pieter Zeeuw n.a.v. zijn posting wordt dat door DG niet geplaatst. Lijkt wel of PZ deel uitmaakt van de redactie van DG en alleen uit is op kliks te generen.
 • Charles de Wit

  4 maanden geleden
  REDACTIE Laat Zeeuw met zijn aluhoedje van de site.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.