De variant van een Stadseiland zónder bebouwing - Waalpark genaamd. Deze kreeg de voorkeur van inwoners in een stadspeiling.
Volledig scherm
PREMIUM
De variant van een Stadseiland zónder bebouwing - Waalpark genaamd. Deze kreeg de voorkeur van inwoners in een stadspeiling. © Gemeente Nijmegen

Definitief geen huizen op Stadseiland, maar toch blijven de vraagtekens rond Veur-Lent

NIJMEGEN - Geen appartementen, maar ademruimte: de keuze van Nijmegenaren voor de toekomst van het Stadseiland was helder. Maar zou het gemeentebestuur die wens volgen? Ja, zo blijkt nu. Veur-Lent blijft groen. En toch blijven er - traditiegetrouw - vraagtekens rond het eiland. Maar nu over geld.

32 reacties

 • Dick Schuijt

  2 maanden geleden
  Je goed informeren lijkt me de beste weg voor dat je allerlei meningen spuit. Lent was een dorp vallend onder de gemeente Elst en is pas eind vorige eeuw door gemeentelijke herindeling onder de gemeente Nijmegen komen vallen. Een tuindersdorp. Het dorp Lent is deel van Nijmegen Noord dat het grootste stadsdeel van gemeente Nijmegen wordt. Veur Lent heeft maar een klein oppervlakte. Het project Stadseiland betreft het eiland Veur Lent én Hoge Bongerd. Hoge Bongerd krijgt er 235 woningen bij.
 • Vivian Hansen

  2 maanden geleden
  Als je steeds meer mensen ophokt in appartementen heb je ook steeds meer vrije buitenruimte nodig anders wordt het wel heel ongezond. Terrassen zijn daarvoor geen alternatief.
 • Hans Jacobs

  2 maanden geleden
  Mijn dochters zoeken nog een woning..... iemand een idee?
 • Dev Smaling

  2 maanden geleden
  @ Jan van Lent en waar gaat dat overschot aan mensen wonen dan? Om het opeens een mensenoverschot te noemen (ipv woningtekort) veranderd het probleem niet hè. En u mag Nijmegen een dorp vinden, toch is het de 10e stad van NL.
 • Erik van Lieshout

  2 maanden geleden
  @jan van lent Nijmegen is een stad en geen dorp. Oudste stad van Nederland nog wel te verstaan

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.