Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Definitieve uitslag Nijmegen: Oost kleurt groen, grote winst Thierry Baudet in Hatert en Dukenburg

NIJMEGEN - Nieuwkomer Forum voor Democratie heeft afgelopen woensdag bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten vooral in stadsdelen Dukenburg en Lindeholt goede zaken gedaan. In wijken als Zwanenveld, Aldenhof en Lankforst kreeg de partij van Thierry Baudet gemiddeld bijna een kwart van de stemmen en is daarmee veruit de grootste. 

Dat blijkt uit cijfers van de gemeente, die vrijdagochtend openbaar zijn gemaakt. Over heel Nijmegen genomen is GroenLinks verreweg de grootste: 18.554 Nijmegenaren stemden woensdag op die partij, 23,5 procent van de stemmen in Nijmegen. De linkse klimaatpartij scoorde traditioneel vooral goed in wijken waar veel hoger opgeleiden wonen, zoals Bottendaal en Oost. In het stemlokaal in het Badhuis - gelegen aan de Daalseweg - kreeg GroenLinks zelfs 34,7 procent van de stemmen.

Universiteit

In Hatert werd het een nek aan nek race tussen Forum en de SP, waarbij laatstgenoemde nét wat meer stemmen binnen hengelde. Een zeldzaam lichtpuntje voor de socialistische partij, dat in de meeste wijken zwaar verlies leed. Opvallend zijn de uitslagen van het stemlokaal op de universiteitscampus van de Radboud Universiteit. Zo behaalden GroenLinks (33,9 procent) en D66 (18,6 procent) daar samen meer dan de helft van de stemmen en kreeg Partij voor de Dieren (10,8 procent) twee keer zoveel stemmen als Forum voor Democratie (5,2 procent).

De verkiezingsuitslag in Nijmegen.
Volledig scherm
De verkiezingsuitslag in Nijmegen. © Rik Bors
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.