ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Deltavariant vormt al driekwart van alle besmettingen in regio Nijmegen: ‘Snel derde prik zestigplussers’

De deltavariant van het coronavirus is in de regio Nijmegen al met afstand de meest voorkomende variant van het virus. Uit snelle laboratoriumtesten op 1 juli bleek dat van alle besmettingen 74 procent van de ‘Indiase variant’ was.

28 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Er zijn huisartsen die wel kunnen plannen, ik heb de twee AZ prikken al gehad, weet niet of het aan de huisarts ligt of wanneer zij die prikken krijgen want wat je niet hebt kun je ook niet geven. En als ik nog een derde prik met een ander merk krijg dan hoor ik dat wel, alles beter dan ziek worden en wie weet nooit meer beter worden wat dat is niet te voorspellen.
 • Hennie van den Brink

  1 jaar geleden
  Klopt. Als 60+ zou ik vandaag de 2e vaccinatie met AstraZeneca in Nederland krijgen ware het niet dat de STIKO in Duitsland per 1 juli heeft aanbevolen dat er na vaccinatie met AstraZeneca een tweede vaccinatie plaats kan vinden met Pfizer omdat dat a. een betere bescherming geeft tegen ziek worden door de Delta variant en b. 50% minder kans geeft op ziekenhuisopname. Ben dus vrijdagmorgen naar een Duitse huisarts gereden en werd binnen een uur terug gebeld dat ik maandagavond gevaccineerd word
 • Dirk Bruinsma

  1 jaar geleden
  Henk Hatert heeft gelijk. Ik ben 61. Toen ik mijn oproep kreeg gelijk afspraak gemaakt bij de huisarts: 29 mei. Wegens de vaccinatie-organisatie daar, kan mijn 2de prik pas op 5 september! GGD gebeld:’nee meneer, kan niet bij ons, U bent 61 en moet dus bij de huisarts zijn’. Huisarts gebeld:’Nee meneer, dat krijgen wij niet eerder gepland’. Simpel: ik wil die 2de prik zo snel mogelijk, maar het beleid houdt mensen van 60-65 die niet (willen) voordringen aan het lijntje.
 • Lisa visser

  1 jaar geleden
  Heel verstandig om de gezonde twintig plussers Pfizer te geven. Tenslotte zorgen zij voor een draaiende economie! De 60 plussers doen dit niet alleen in veel mindere mate maar zijn zowel financieel als in tijdsbestek vrijwel niet (meer) afhankelijk van een inkomen.
 • J. Schoneschijn

  1 jaar geleden
  Niemand weet hoe en hoelang de verschillende vaccins werken. Immers die (tijd)ervaring is er domweg niet. Spelen met gezondheid van burgers door op basis druk van lobbyisten besluiten te nemen …….. brengt ons in de komende weken mogelijk (helaas) terug bij af. Pessimistisch? Neen, realistisch!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen