Volledig scherm
PREMIUM
René Bruins en zijn vrouw lopen achter de waskar naar buiten, zonder dat ze de code van de deur hoeven in te toetsen. Niemand die vragen stelt. © Paul Rapp

Dement, maar niemand bij de uitgang van het verpleeghuis die je tegenhoudt

NIJMEGEN - Al zeker vier keer is het gebeurd de afgelopen weken: dementerende bewoners van het Nijmeegse verpleeghuis Joachim en Anna glippen met de bezoekers naar buiten. 

Het bewijs is snel geleverd. René Bruins (80), op bezoek bij zijn vrouw met de ziekte van Alzheimer, loopt samen met haar in twee minuten meerdere keren ongehinderd naar buiten.

Zonder de ‘geheime’ code in te toetsen om de deur te openen, want dat doet degene voor hen al. En zonder dat dit door personeel wordt opgemerkt. 

Bruins wil maar zeggen: het toezicht bij de uitgang van het Nijmeegse verpleeghuis Joachim en Anna deugt niet. ,,Met mij als metgezel is dat nog niet zo erg”, zegt Bruins.

,,Maar mijn vrouw is door haar ziekte ook erg gecharmeerd geraakt van een medebewoner. Zij kunnen nu net zo gemakkelijk samen weglopen.”

Quote

Ik heb bij de luchtmacht gezeten. Safety first moet ook gelden in een verpleeg­huis.

René Bruins
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.