Volledig scherm
PREMIUM
winterdip/blue monday © Shutterstock

Depri doen op ‘Blue Monday’ is een keuze: ‘Je hoeft je humeur er niet door te laten beperken’

NIJMEGEN - Ga er niet in mee, ga niet depressief lopen doen omdat het vandaag ‘Blue Monday’ is. ,,Het is een verzonnen dag, waarom moet je je anders voelen dan op andere dagen?’’

Positiviteitsexpert Mark Verhees heeft helemaal niks met Blue Monday, deprimaandag. In 2005 bedacht een Britse psycholoog dat het vandaag de meest deprimerende dag van het jaar is. Uit een naar eigen zeggen wetenschappelijk formule zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari dé dag is waarop de meeste mensen zich terneergeslagen voelen.

Waarom? Goede voornemens als afslanken, meer sporten of stoppen met roken zijn mislukt, het is nog lang geen vakantie, het weer is somber en het is het begin van de werkweek. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.