Monument De Schommel in Nijmegen, ter herinnering van schoolkinderen die omkwamen tijdens het bombardement van 22 februari 1944.
Volledig scherm
PREMIUM
Monument De Schommel in Nijmegen, ter herinnering van schoolkinderen die omkwamen tijdens het bombardement van 22 februari 1944. © Paul Rapp

Dertien onbekende slachtoffers

COLUMN 't PleinOnlangs las ik dat na ruim vijftig jaar de identiteit van enkele drenkelingen op Terschelling alsnog is vastgesteld. Een mooie, respectabele actie. Dat herinnert me aan een expositie in Leeuwarden over verdwenen deelnemers aan de april-meistakingen in 1943. 

2 reacties

  • PeterD

    2 jaar geleden
    Wellicht waren het onderduikers die in Nijmegen waren verborgen. Mogelijkerwijs zijn degenen die hen brachten en verzorgden zelf bij het bombardement omgekomen, zodat niemand de nabestaanden elders kon vertellen dat hun naasten in Nijmegen omkwamen. 
  • janr

    2 jaar geleden
    Zo is er ook het trieste verhaal van één van de 24 omgekomen kleuters van de Montessori-kleuterschool waarvan niets is teruggevonden. Haar moeder is, tot haar dood in 2003, altijd in onzekerheid gebleven over het lot van haar dochter. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.