Deskundigen adviseren gedwongen behandeling Nijmeegse ‘loverboy’: ‘Hij had haar volledig in de tang’

ARNHEM – Deskundigen van het Pieter Baan Centrum vrezen dat de 24-jarige Gaviër M. uit Nijmegen gewoon doorgaat met het uitbuiten van jonge kwetsbare vrouwen als hij niet gedwongen wordt behandeld.

Nijmegenaar Gaviër M., verdacht van ‘loverboypraktijken’, in de Arnhemse rechtszaal.
Volledig scherm
Nijmegenaar Gaviër M., verdacht van ‘loverboypraktijken’, in de Arnhemse rechtszaal. © Nicole van den Hout

Dat zei een psychiater van het PBC maandag op de eerste dag van de rechtszitting tegen de Nijmegenaar die wordt verdacht van onder meer het seksueel en financieel uitbuiten van vijf vrouwen.

Twee van de slachtoffers waren met psychische problemen opgenomen op een gesloten groep van de Heldringstichting in Zetten. Een derde slachtoffer zat op een school voor kinderen met gedragsproblemen.

De deskundigen van het PBC constateerden een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis bij de verdachte met narcistische kenmerken. Ze verklaarden hem verminderd toerekeningsvatbaar en adviseerden tbs met dwangverpleging.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.