Medisch specialist Parweez Koehestanie (40) van het Bravis ziekenhuis vluchtte als zestienjarige uit Afghanistan. Zijn jongensdroom om dokter te worden is door hard werken in vervulling gegaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Medisch specialist Parweez Koehestanie (40) van het Bravis ziekenhuis vluchtte als zestienjarige uit Afghanistan. Zijn jongensdroom om dokter te worden is door hard werken in vervulling gegaan. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Deze arts vluchtte als puber uit Afghanistan: ‘Nu ik zelf een zoontje heb, zie ik pas hoeveel moed mijn ouders hadden’

NIJMEGEN - Parweez Koehestanie (40) is medisch specialist in het Bravis ziekenhuis in Brabant en opgeleid in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Hij sloeg op aandringen van zijn ouders in 1997 als puber alleen op de vlucht vanuit Afghanistan. ,,Nu ik zelf een zoontje heb, zie ik pas hoeveel moed er nodig is om je eigen kind weg te sturen.”

2 reacties

 • G.A.W.M. Derks

  2 maanden geleden
  Ik ben zo blij met de reactie van Parweez dat het een enorme verspilling van talent is wat er nu in Afganistan plaatsvindt. Het ontkennen van talenten van vrouwen is een ernstige fout. Het staat de ontwikkeling van het land enorm in de weg. Zijn inspanningen om dit teniet te doen spreken mij erg aan. Zijn weg om vanuit een onmogelijke situatie toch het beste resultaat te halen is een voorbeeld voor velen . Hulde voor deze arts.
 • harry de Vries

  2 maanden geleden
  Tja ligt ook wel aan hoe men zich gedraagt natuurlijk , voor mij zijn ze welkom (,wel uit oorlogs gebied!!!) maar gedraag dan ook naar onze maatstaven laat je inlichten!!! . En de veilige landers moeten gewoon terug gestuurd worden zonder pardon
 1. Is Achterhoekse Forum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherprogammeerd’
  PREMIUM
  26

  Is Achterhoek­se Fo­rum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherpro­gam­meerd’

  Gideon van Meijeren is in korte tijd vanuit het niets uitgegroeid tot een van de gezichten van Forum voor Democratie. Met extreme uitspraken zorgt hij als Tweede Kamerlid telkens voor ophef. Van de bedachtzame en onopvallende Doetinchemmer die rechten studeerde in Nijmegen, lijkt weinig over. Hoe werd hij zo en gelooft hij zelf wel in zijn complottheorieën? Een profiel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen