Twee politiehelden op één foto: Tine Vastbinder is de vrouw met de verrekijker en links van haar zit Annie van Velzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee politiehelden op één foto: Tine Vastbinder is de vrouw met de verrekijker en links van haar zit Annie van Velzen. © Uitgeverij Van Tilt

Deze drie dappere politievrouwen krijgen straatnaam in verzetsbuurt in Lent

NIJMEGEN - Drie politievrouwen die actief waren in het Nijmeegse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgen ook een straatnaam in de toekomstige Lentse wijk Hof van Holland. Er komen een Jeanette Geldens-, een Annie van Velzen- en een Tine Vastbinderstraat. Een jaar geleden waren al twintig andere verzetshelden geselecteerd voor een straatnaam in de wijk bij station Lent, waarvan de bouw is begonnen. 

4 reacties

 • Rob Essers

  1 maand geleden
  LENT - De naam Van Hövellstraat komt in het raadsvoorstel niet voor. In het voorstel staat wel de naam Jozef van Hövellpark, ter herinnering aan Jozef Felix Henri Marie baron van Hövell van Wezeveld en Westerflier. Het is de eerste openbare ruimte van het type 'weg' in de gemeente Nijmegen met het achtervoegsel -park.
 • Rob Essers

  1 maand geleden
  LENT - In het raadsvoorstel staat: Jeanette Geldensstraat (moet zijn: Jeannette Geldensstraat), Annie van Velzenhof en Tine Vastbinderhof. Het voorstel heeft betrekking op de buurt Hof van Holland in Lent. Het gaat om 23 namen van openbare ruimten die genoemd worden naar 31 verzetsdeelnemers, waarvan 19 mannen (61%) en 12 vrouwen (39%). Naar 'Oranje-Marie' wordt het Oranje Marieplein (moet zijn: Oranje-Marieplein) genoemd. Het voorstel staat op 31 maart 2021 op de raadsagenda.
 • Marjolijn Dehue

  1 maand geleden
  links van haar zit Annie van Velzen? Links van haar zit toch duidelijk een man, compleet met stropdas. Links op de foto of rechts van haar.
 • toon janssen

  1 maand geleden
  mooi initiatief
 1. Stadsschouwburg viert alvast feestje met rode strik en tentoonstelling: ‘Al zestig jaar een plek waar je blij van wordt’
  PREMIUM

  Stads­schouw­burg viert alvast feestje met rode strik en tentoon­stel­ling: ‘Al zestig jaar een plek waar je blij van wordt’

  NIJMEGEN - Op de kop af 60 jaar oud en springlevend! Met een grote rode strik om het gebouw viert Stadsschouwburg Nijmegen vandaag een feestje. Een piepklein feestje weliswaar, noodgedwongen. Directeur Eva Middelhoff over haar theater, maar vooral dat van Nijmegenaren. En niet te vergeten gasten uit de regio. De naam mag Stadsschouwburg zijn, impact op de regio is groot.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

Nijmegen e.o.