Volledig scherm
PREMIUM
Martijn van der Veen (rechts) en Jahley Meyer maken een docuvlog van hun straatleven in Dukenburg. © Paul Rapp

Deze jongens vloggen over de rauwe kant van Dukenburg, met drugs, armoede en geweld

NIJMEGEN - Opgroeien in Dukenburg, in aanraking komen met politie en via muziek of sport weer op het rechte pad belanden. Dat is het verhaal dat drie Nijmeegse jongeren in een docuvlog vertellen. Levenslessen om van te leren.

Met een wit verband om zijn arm loopt Jahley Meyer (18) een rondje door de buurt. Het verbergt een flinke steekwond van vorige maand. ,,Meisje van 16. Er waren geen getuigen bij, dus aangifte doen heeft geen zin.’’

Hij zegt het alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. In Dukenburg zijn dit 'kleinigheidjes' die continu gebeuren, zegt hij schouderophalend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.