Ecodorp Zuiderveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Ecodorp Zuiderveld. © Foto: Bert Beelen

Deze mensen wonen in een idealistisch ecodorp in Nijmegen

NIJMEGEN - Met veel idealen ging Ecodorp Zuiderveld anderhalf jaar geleden van start. Dat was soms keihard werken, leerden de leden van de woongemeenschap in Nijmegen Noord. Niet alleen de inzet voor het collectief maar ook het met elkaar leven, vraagt wat van hen. ,,Toch zou ik niet anders willen.”

10 reacties

 • Marc Kuhnen

  1 maand geleden
  Ik woon zelf in de wijk, de bewoners van het ecodorp hebben de medebewoners van de wijk op de hoogte gehouden van de planning en ontwikkeling. Helaas hebben veel wijkbewoners sinds de oplevering (april 2021) het gevoel dat het bij de bewoners van het ecodorp veel bij praten en weinig bij doen blijft. De schuur is inderdaad nog steeds niet klaar en die zou juist het storende fietsen en rommel probleem moeten oplossen, ook het stoken van pallets etc in de buitenlucht bij windstil weer is niet oké
 • Mieke Dungen

  1 maand geleden
  Knap hoor, hoe jullie dit doen. Veel succes!!
 • Marjolijn Dehue

  1 maand geleden
  Sorry hoor, maar ik woon in een niet ecowijk en kan ook savonds de tuin inlopen en een praatje met de buren maken. Ook hier is er altijd wel iemand die wil helpen.
 • berrie van Altena

  1 maand geleden
  Beste Geert drink je dagelijkse flesje azijn en ga mantras zingen of werken in de moestuin... groet een realist.
 • Ryan Carvalho

  1 maand geleden
  Alleen die schuur is nog steeds niet af en in gebruik. Al die fietsen op de stoep is gewoon hinderlijk. Voor de rest een leuk initiatief.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen