Volledig scherm
The Green Rose in Arnhem is één van de nieuwkomers in de lijst. © Rolf Hensel

Deze restaurants kregen of verloren een Bib Gourmand

NIJMEGEN - Michelin heeft donderdag bekendgemaakt welke Nederlandse restaurants een Bib Gourmand hebben verdiend.

Bij Bib Gourmand worden restaurants beoordeeld met een goed driegangenkeuzemenu voor maximaal 39 euro. Bib is een afkorting van Bibendum, de naam van het bandenmannetje van Michelin.

De nieuwkomers

In totaal hebben 133 bedrijven in Nederland een Bib, 17 daarvan zijn nieuw. In het verspreidingsgebied van De Gelderlander gaat het om The Green Rose in Arnhem, Bistro de Olliemölle in Borculo, Raedthuys in Doetinchem en Boompjes in Overloon.

Vervallen Bib Gourmands

Restaurant Het Oude Politiebureau in Ede is doorgegaan als een vestiging van Moeke, waardoor de Bib Gourmand is komen te vervallen. Ook voor Lime in Malden en Herberg de Zoelensche Brug in Zoelen moeten het zonder hun Bib stellen. Het laatstgenoemde restaurant wisselde van eigenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Meer straatroven, woninginbraken, fietsendiefstallen en autobranden in Nijmegen
    PREMIUM
    Misdaadmeter 2019

    Meer straatro­ven, woningin­bra­ken, fietsen­dief­stal­len en autobran­den in Nijmegen

    NIJMEGEN - Voor het eerst sinds ‘rampjaar’ 2012, toen de misdaadcijfers in Nijmegen piekten, is de sterk dalende trend gestopt. Het aantal straatroven, woninginbraken, fietsendiefstallen en autobranden nam toe. Maar er waren ook enkele forse dalingen van onder meer het aantal auto-inbraken (van 1234 naar 966), bedreigingen (van 329 naar 259) en zedenmisdrijven (van 97 naar 75).

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.